Λογοτεχνία Τεύχος #11

Empire State Building

Χτες ο Oυμάρ κολυμπούσε στον δρόμο. Γωνία Ίωνος Δραγούμη με Εγνατία, πορτοκαλί μπουφάν, μαύρο δέρμα. Φαρδύς-πλατύς, είχε πιάσει μια θέση πάρκινγκ –1,70 ευρώ την ώρα. Όσο κολυμπούσε, τόσο γελούσε, όσο γελούσε, τόσο μαζευόμασταν γύρω του. Πώς γίνεται να γελά; Γιατί να γελά; Ποιος άνθρωπος γελά ακόμη; Ποιος Ουμάρ γελά ακόμη; Toν ρώτησα από πού έρχεται, μου ’δειξε γελώντας την μπλούζα του, Αμερική, Empire State Building.

Χτες ο Ουμάρ κολυμπούσε στην Ίωνος Δραγούμη, γωνία με Εγνατία, για να πιάσει το Εmpire State Building. Απέναντι ο Τζώρτζης, ντόπιος ως το μεδούλι, θαμώνας 24hours, έβγαζε βίντεο τον Ουμάρ που κολυμπούσε ως το Empire State Building. Ο Τζώρτζης δεν γελούσε. Του ζήτησα να βγάλει εμένα, ν’ αφήσει τον Ουμάρ. Ο Τζώρτζης δεν ήθελε να με βγάλει βίντεο, μόνο τον Ουμάρ -όταν με γαμήσει ο Ουμάρ και οι δικοί του, θα δω εγώ. Ούτε νερό για τον Ουμάρ. Ο Τζώρτζης ξέρει.

Χτες ο Ουμάρ συνέχισε να γελά. Εμείς φύγαμε, εκείνος έπιασε στεριά και πεζοδρόμιο. Στο 24hours θα βρείτε ακόμη τον Τζώρτζη.


 

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή και διανομή του άρθρου σύμφωνα με τους όρους της άδειας Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)

ΕτικέτεςBLM διήγημα 

Σχετικά με τον συντάκτη

Μαρία Γεωργούλα

Η Μαρία Γεωργούλα γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Είναι φιλόλογος. Όταν βρίσκει χρόνο και δεν την αφήνουν σε ησυχία μορφές, μνήμες και ονειροπολήσεις, δεν μπορεί παρά να γράφει, να διαγράφει και να ξαναγράφει.

Προσθέστε σχόλιο

Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε

Secured By miniOrange