στήλες

Βιβλιοπολιτική

Η στήλη Bιβλιοπολιτική επιχειρεί να εντοπίσει και να αναδείξει προβλήματα και εξελίξεις στον χώρο του βιβλίου και της εκδοτικής δραστηριότητας και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάπτυξη διαλόγου επί τούτων. Τη στήλη επιμελούνται ο Γιώργος Καλαμπόκας και ο Χρίστος Μάης.
Διαβάστε Περισσότερα

Εικολογία

Από τις τοιχογραφίες των σπηλαίων μέχρι το 3D printing, κι από την Αρχιτεκτονική μέχρι τις σέλφις στα κοινωνικά δίκτυα, ο άνθρωπος ανέκαθεν έβρισκε δημιουργικούς τρόπους για να δείξει σε δημόσια θέα πώς τον επηρεάζει ένα γεγονός, πώς απαντά σε μία πρόκληση, ακόμη και πώς ζητά βοήθεια. Τέτοιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις με πολιτικές προεκτάσεις θα παρουσιάζουμε εδώ. Επιμέλεια στήλης: Αναστασία Δεληγιάννη.
Διαβάστε Περισσότερα

Κινηματογράφος

Σημειώσεις στο περιθώριο κινηματογραφικών ταινιών, καινούριων και παλιών, με κριτική ματιά που φιλοδοξεί να βλέπει τις ταινίες τόσο ως καλλιτεχνικά όσο και ως πολιτικά προϊόντα.
Διαβάστε Περισσότερα

Μουσική

Σημειώσεις στο περιθώριο της μουσικής και των ρευμάτων της, των τραγουδιών και των στίχων τους, της ιδεολογίας και των ήχων της, των μουσικών και των μουσικοκριτικών.
Διαβάστε Περισσότερα

Παλαιοβιβλιοπωλείο

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο κάθε μήνα θα ξαναθυμίζει ένα λογοτεχνικό βιβλίο που έχει εκδοθεί εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες και σήμερα υπάρχει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε κάποιες ξεχασμένες γωνιές. Τη στήλη επιμελείται ο Αντώνης Γαζάκης.
Διαβάστε Περισσότερα

Πάμε αδιάβαστοι!

Τα ξενόγλωσσα θεωρητικά βιβλία που αναπτύσουν νέες ιδέες είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να μεταφράσουμε, να εκδώσουμε ή και να διαβάσουμε. Επωφελούμαστε λοιπόν από τις καμπάνιες προώθησής τους και μεταφράζουμε συνεντεύξεις των συγγραφέων τους όπου τα παρουσιάζουν οι ίδιοι όπως τους αρμόζει. Τη στήλη επιμελείται η Μυρτώ Ράις.
Διαβάστε Περισσότερα

Φωτο-ζουρνάλ

Η στήλη Φωτο-ζουρνάλ επιλέγει κάθε μήνα μία ή παραπάνω φωτογραφίες από το είδος του ντοκουμέντου, και ζητά σκέψεις και σχόλια από ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικά επιστημονικά ή καλλιτεχνικά πεδία. «Διαβάζουμε» μια φωτογραφία όπως διαβάζουμε ένα κείμενο. Τη στήλη επιμελείται η Πηνελόπη Πετσίνη.
Διαβάστε Περισσότερα

Ψηφιακά Προϊόντα

Η στήλη «Ψηφιακά Προϊόντα» έχει στόχο την κριτική παρουσίαση ψηφιακών προϊόντων που αφορούν τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές σπουδές, τόσο από άποψης μορφής και σχεδιασμού όσο και από πλευράς σύλληψης της αρχικής ιδέας και περιεχομένου. Τη στήλη επιμελούνται ο Χρίστος Μαής και ο Στέλιος Χρονόπουλος.
Διαβάστε Περισσότερα

Ψυ

Η στήλη «Ψυ» θα φιλοξενεί κάθε μήνα νέες κυκλοφορίες και παλιότερες εκδόσεις για ζητήματα ψυχικής υγείας και ψυχανάλυσης, και θα δίνει το λόγο σε ανθρώπους που δουλεύουν στο πεδίο της ψυχικής υγείας ή είχαν οι ίδιοι ψυχιατρική εμπειρία. Τη στήλη επιμελείται ο Δημοσθένης Παπαδάτος.
Διαβάστε Περισσότερα
Secured By miniOrange